MNT2024 - Exploring the heavy exotic neutron-rich nuclides via multinucleon transfer reactions

Report of Contributions

Contribution ID: 25 Type: not specified

Opening address

Tuesday, 2 July 2024 10:00 (5 minutes)

Presenter: WATANABE, Yutaka (KEK)

Session Classification: Opening session

Contribution ID: 26 Type: not specified

Welcome address

Tuesday, 2 July 2024 10:05 (5 minutes)

Presenter: SAITO, Naohito (KEK)

Session Classification: Opening session

Contribution ID: 27 Type: not specified

Welcome address

Tuesday, 2 July 2024 10:10 (5 minutes)

Presenter: SAKURAI, Hiroyoshi (RIKEN Nishina Center for Accelerator-Based Science)

Session Classification: Opening session

Contribution ID: 29 Type: not specified

KISS for nuclear spectroscopy of MNT products

Tuesday, 2 July 2024 10:15 (30 minutes)

Presenter: HIRAYAMA, Yoshikazu (IPNS, KEK)

Session Classification: Session

Contribution ID: 30 Type: not specified

MNT experiments with stable and secondary beams at the FRS and Super-FRS Ion Catcher

Tuesday, 2 July 2024 10:45 (30 minutes)

Presenter: DICKEL, Timo (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung)

Session Classification: Session

Contribution ID: 31 Type: not specified

Production and studies of neutron-rich nuclei at IGISOL

Tuesday, 2 July 2024 11:15 (30 minutes)

Presenter: KANKAINEN, Anu (University of Jyväskylä)

Session Classification: Session

Contribution ID: 32 Type: not specified

Status of MNT studies at JINR and perspectives

Tuesday, 2 July 2024 13:15 (30 minutes)

Presenter: KARPOV, Alexander (JINR)

Session Classification: Session

Contribution ID: 33 Type: not specified

Synthesis of heavy nuclei in multinucleon transfer reaction 136Xe + 238U close to 0 degree

Tuesday, 2 July 2024 14:15 (30 minutes)

Presenter: SULIGANO, Barbara (CEA)

Session Classification: Session

Contribution ID: 34 Type: not specified

MNT studies with Velocity Filters

Tuesday, 2 July 2024 15:10 (30 minutes)

Presenter: HM, DEVARAJA (FLNR, JINR)

Session Classification: Session

Contribution ID: 35 Type: not specified

The experimental study of properties of MNT fragments formed in the reactions with 238U

Tuesday, 2 July 2024 15:40 (25 minutes)

Presenter: KNYAZHEVA, Galina (Joint Institute for Nuclear Research)

Session Classification: Session

Contribution ID: 36 Type: not specified

Multi-Nucleon-Transfer and the production of Heavy Elements

Tuesday, 2 July 2024 16:05 (20 minutes)

Presenter: HAGEL, Kris (Cyclotron Institute, Texas A & M University)

Session Classification: Session

Contribution ID: 37 Type: **not specified**

Studies of MNT reactions at the Coulomb barrier with Jyväskylä in-flight-separator

Tuesday, 2 July 2024 16:50 (30 minutes)

Presenter: SAREN, Jan (University of Jyväskylä)

Session Classification: Session

Contribution ID: 38 Type: not specified

MNT studies with TOF methods at GSI, JYFL and Dubna

Tuesday, 2 July 2024 17:20 (30 minutes)

Presenter: VARDACI, Emanuele (INFN, Naples)

Session Classification: Session

Contribution ID: 39 Type: not specified

Current status and prospects of MNT study with helium gas-cell + MRTOF system towards N = 126 and 152

Tuesday, 2 July 2024 17:50 (25 minutes)

Presenter: Dr KIMURA, Sota (KEK)

Session Classification: Session

Contribution ID: 40 Type: not specified

Theoretical investigation of mutinucleon transfer reactions within the dynamic model based on Langevin equations

Wednesday, 3 July 2024 09:10 (30 minutes)

Presenter: Mr SAIKO, Vyacheslav (FLNR JINR / INP)

Session Classification: Session

Contribution ID: 41

Type: not specified

What is NEXT? A setup to study Neutron-rich, heavy, EXotic nuclei produced in multinucleon Transfer reacitons

Wednesday, 3 July 2024 09:40 (30 minutes)

Presenter: EVEN, Julia (University of Groningen)

Session Classification: Session

Contribution ID: 42 Type: not specified

Microscopic approaches for multinucleon transfer reactions beyond TDHF: recent progress

Wednesday, 3 July 2024 10:35 (30 minutes)

Presenter: Dr SEKIZAWA, Kazuyuki (Tokyo Institute of Technology)

Session Classification: Session

Contribution ID: 43 Type: not specified

Development and commissioning of the MNT gas cell for IGISOL

Wednesday, 3 July 2024 11:05 (30 minutes)

Presenter: ZADVORNAYA, Alexandra (The University of Edinburgh)

Session Classification: Session

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Future plan of KISS for spectroscopy of neutron-rich actinoids

Wednesday, 3 July 2024 15:05 (25 minutes)

Presenter: WATANABE, Yutaka (KEK)

Session Classification: Session

Contribution ID: 45 Type: not specified

Simulation of MNT experiments with INCREASE (GSI) and IGISOL (JYFL)

Wednesday, 3 July 2024 15:30 (30 minutes)

Presenter: CONSTANTIN, Paul (ELI-NP/IFIN-HH Romania)

Session Classification: Session

Contribution ID: 46 Type: not specified

Shell effect in multinucleon transfer reactions

Wednesday, 3 July 2024 16:00 (20 minutes)

Presenter: CHEN, penghui (yangzhou university)

Session Classification: Session

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Cluster transfer and cluster emission in massive transfer reactions

Wednesday, 3 July 2024 16:20 (20 minutes)

Presenter: FENG, Zhaoqing (South China University of Technology)

Session Classification: Session

Contribution ID: 48 Type: not specified

The N = 126 Factory

Wednesday, 3 July 2024 17:05 (30 minutes)

Presenter: BRODEUR, Maxime (University of Notre Dame)

Session Classification: Session

Contribution ID: 49 Type: not specified

Opportunities with the N = 126 Factory at Argonne National Laboratory

Wednesday, 3 July 2024 17:35 (20 minutes)

Presenter: VALVERDE, Adrian (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Session

Contribution ID: **50** Type: **not specified**

Status of the Commissioning of the N = 126 factory at ANL

Wednesday, 3 July 2024 17:55 (20 minutes)

Presenter: SAVARD, Guy (Argonne National Laboratory / University of Chicago)

Session Classification: Session

Contribution ID: 51

Type: not specified

Prospects of MNT studies at N = 126 for r-process nucleosynthesis with the ISOLDE Superconducting Recoil Separator

Wednesday, 3 July 2024 18:15 (20 minutes)

Presenter: KURTUKIAN NIETO, Teresa (IEM-CSIC Spain)

Session Classification: Session

Contribution ID: 52 Type: not specified

ISOLDE studies of the neutron-rich nuclides east of 208Pb

Thursday, 4 July 2024 09:10 (30 minutes)

Presenter: ANDREYEV, Andrei (University of York)

Session Classification: Session

Contribution ID: 53 Type: not specified

Shell model study of allowed and forbidden beta decay in the Pb region

Thursday, 4 July 2024 09:40 (30 minutes)

Presenter: SRIVASTAVA, Praveen (Department of Physics, Indian Institute of Technology-Roorkee,

247667, India)

Session Classification: Session

Contribution ID: 54 Type: **not specified**

The progress of in-gas-cell laser ionization spectroscopy of neutron-rich tungsten isotopes

Thursday, 4 July 2024 10:35 (25 minutes)

Presenter: MUKAI, Momo (Nagoya University)

Session Classification: Session

Contribution ID: 55 Type: not specified

Configuration-Interaction Shell Model (CISM) Understanding of Medium and Heavy Mass Nuclei

Thursday, 4 July 2024 11:00 (20 minutes)

Presenter: YUAN, Cenxi (Sun Yat-sen University)

Session Classification: Session

Contribution ID: 56 Type: not specified

Exploration on the effective nuclear force for the N > 126 nuclei

Thursday, 4 July 2024 11:20 (20 minutes)

Presenter: LIU, Menglan (Sun Yat-sen University)

Session Classification: Session

Contribution ID: 57 Type: **not specified**

High-resolution resonance ionization spectroscopy at the S3-Low Energy Branch of the GANIL-SPIRAL2 facility

Thursday, 4 July 2024 13:10 (30 minutes)

Presenter: FERRER-GARCIA, Rafael

Session Classification: Session

Contribution ID: 58 Type: not specified

Laser ionization of thorium via Rydeberg states in hypersonic gas jets

Thursday, 4 July 2024 13:40 (20 minutes)

Presenter: CLAESSENS, Arno (KU Leuven)

Session Classification: Session

Contribution ID: 59 Type: not specified

Simulation-aided offline optimization of the JetRIS apparatus

Thursday, 4 July 2024 14:00 (20 minutes)

Presenter: IVANDIKOV, Fedor (IKS, KU Leuven)

Session Classification: Session

Contribution ID: 60 Type: not specified

Studies of K Isomers using Multi-nucleon Transfer REactions and Gammasphere

Thursday, 4 July 2024 14:20 (20 minutes)

Presenter: KONDEV, Filip (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Session

Contribution ID: 61 Type: not specified

Actinide experimental efforts for uncovering the origin of the heaviest elements

Thursday, 4 July 2024 15:05 (30 minutes)

Presenter: MUMPOWER, Matthew (Los Alamos National Laboratory)

Session Classification: Session

Contribution ID: **62** Type: **not specified**

Origin of the r-process elements in cosmic evolution and nuclear physics

Thursday, 4 July 2024 15:35 (25 minutes)

Presenter: Prof. KAJINO, Toshitaka (Beihang Univerdity / University of Tokyo / NAOJ)

Session Classification: Session

Contribution ID: 63 Type: not specified

Discovery of new ms-isomers in 213Tl and 215Tl at RIBF-RIKEN

Thursday, 4 July 2024 16:00 (20 minutes)

Presenter: MORALES, Anabel (IFIC)

Session Classification: Session

Contribution ID: 64 Type: not specified

Study of neutron-rich Fm and transfermium nuclei with 254Es target and MNT

Thursday, 4 July 2024 16:45 (30 minutes)

Presenter: ASAI, Masato (Japan Atomic Energy Agency)

Session Classification: Session

Contribution ID: 65 Type: not specified

Systematic study of fission process in heavy and superheavy mass regions related to multinucleon transfer reactions

Thursday, 4 July 2024 17:15 (20 minutes)

Presenter: ARITOMO, Yoshihiro (Kindai University)

Session Classification: Session

Contribution ID: 66 Type: not specified

208Pb fragmentation at BigRIPS vs MNT reactions to produce N ~ 126 nuclei

Friday, 5 July 2024 09:10 (30 minutes)

Presenter: PODOLYAK, Zsolt (University of Surrey)

Session Classification: Session

Contribution ID: 67 Type: not specified

Production and discovery of high-Z neutron-rich isotopes at NSCL and FRIB

Friday, 5 July 2024 09:40 (30 minutes)

Presenter: Dr TARASOV, Oleg (FRIB / MSU)

Session Classification: Session

Contribution ID: 68 Type: not specified

Photoinduced many proton knockout - a new method to access neutron rich nuclei?

Friday, 5 July 2024 10:35 (30 minutes)

Presenter: WATTS, Dan (University of York)

Session Classification: Session

Contribution ID: 69 Type: not specified

New paths for the study of heavy nuclei

Friday, 5 July 2024 13:30 (20 minutes)

Presenter: BEQUET, Jonathan (CEA/DRF/Irfu/DPhN)

Session Classification: Session

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

Exploring exotic nuclei via multinucleon transfer reactions using light neutron-rich beams

Friday, 5 July 2024 13:50 (20 minutes)

Presenter: SANETULLAEV, Alisher (New Uzbekistan University, Tashkent, Uzbekistan)

Session Classification: Session

Contribution ID: 71 Type: not specified

Coupled reaction channel description of single-nucleon transfer 40Ca + 96Zr

Friday, 5 July 2024 14:10 (20 minutes)

Presenter: GONIKA, Gonika (Inter-University Accelerator Centre, New Delhi)

Session Classification: Session

Contribution ID: 72 Type: not specified

Study of transfer reactions in 28Si + 140,142Ce

Friday, 5 July 2024 14:30 (20 minutes)

Presenter: KUMAR, Chandra (Inter-University Accelerator Centre (IUAC) New Delhi)

Session Classification: Session

Contribution ID: 73 Type: not specified

NEWGAIN project

Friday, 5 July 2024 15:15 (25 minutes)

Presenter: STEFAN, Gheorghe Iulian (IPN Orsay)

Session Classification: Session

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Highly selective and high-flux MR-ToF mass separation

Friday, 5 July 2024 15:40 (20 minutes)

Presenter: MAIER, Franziska (FRIB/MSU)

Session Classification: Session

Contribution ID: 75 Type: not specified

The mrtof mass measurement project at BigRIPS

Friday, 5 July 2024 16:00 (30 minutes)

Presenter: ROSENBUSCH, Marco (RIKEN Nishina Center of Accelerator-Based Science)

Session Classification: Session

Contribution ID: 76 Type: **not specified**

Operation and Perspectives of the ZeroDegree Helium Gas Catcher at RIKEN

Friday, 5 July 2024 16:30 (25 minutes)

Presenter: Mr YAP, Jinn Ming (The University of Hong Kong)

Session Classification: Session

Closing

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Closing

Friday, 5 July 2024 16:55 (5 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 78 Type: not specified

Separation of evaporation residues produced in MNT reactions using JAEA-Recoil Mass Separator

Tuesday, 2 July 2024 13:45 (30 minutes)

Presenter: NISHIO, Katsuhisa (JAEA)

Session Classification: Session

Contribution ID: 79 Type: not specified

Status of the MNT program and its future plan at IMP

Friday, 5 July 2024 11:05 (30 minutes)

Presenter: LIU, zhong (IMP,CAS)

Session Classification: Session

Contribution ID: **80** Type: **not specified**

Ab initio calculations of heavy,m exotic nuclei for r-process nucleosynthesis

Friday, 5 July 2024 13:05 (25 minutes)

Presenter: HOLT, Jason (TRIUMF)

Session Classification: Session