3rd RIKEN-IBS Joint Conference on Nuclear Physics

Report of Contributions

Opening address

Contribution ID: 1

Type: not specified

Opening address

Thursday, 25 January 2024 09:00 (5 minutes)

Presenter:SAKURAI, Hiroyoshi (RIKEN Nishina Center for Accelerator-Based Science)Session Classification:Session 1:Opening

Opening address

Contribution ID: 2

Type: not specified

Opening address

Thursday, 25 January 2024 09:05 (5 minutes)

Presenter: HAHN, Kevin (Center for Exotic Nuclear Studies, IBS) **Session Classification:** Session 1:Opening

Opening address

Contribution ID: 3

Type: not specified

Opening address

Thursday, 25 January 2024 09:10 (5 minutes)

Presenter: NOH, Do Young (Institute for Basic Research, Korea) **Session Classification:** Session 1:Opening

Opening address

Contribution ID: 4

Type: not specified

Opening address

Thursday, 25 January 2024 09:15 (5 minutes)

Presenter: NAKA, Makiko (RIKEN)

Session Classification: Session 1:Opening

Status of RAON

Contribution ID: 5

Type: not specified

Status of RAON

Thursday, 25 January 2024 09:25 (30 minutes)

Presenter: HONG, SeungWoo (IRIS, IBS)

Session Classification: Session 1:Opening

Overview of RIKEN RI-Beam Facto ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

Overview of RIKEN RI-Beam Factory (RIBF)

Thursday, 25 January 2024 09:55 (30 minutes)

Presenter: KAMIGAITO, Osamu (RIKEN Nishina Center) **Session Classification:** Session 1:Opening

Studies for the two-step method u ...

Contribution ID: 7

Type: not specified

Studies for the two-step method using the BigRIPS separator for the RI beam production

Thursday, 25 January 2024 10:35 (30 minutes)

Presenter: AHN, DeukSoon (CENS, IBS)

Collaborations for future studies u ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Collaborations for future studies using the RI-beam In-flight separators at RIBF and RAON

Thursday, 25 January 2024 11:05 (30 minutes)

Presenter: SUZUKI, Hiroshi (RIKEN Nishina Center, RIKEN)

Beam Commissioning Status of the ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

Beam Commissioning Status of the ISOL Faciilty at IRIS

Thursday, 25 January 2024 13:05 (30 minutes)

Presenter: LEE, Jinho (IRIS, IBS)

Production of neutron-rich nuclei...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Production of neutron-rich nuclei by multinucleon transfer reactions and nuclear spectroscopy at KISS

Thursday, 25 January 2024 13:35 (30 minutes)

Presenter: WATANABE, Yutaka (KEK)

First nuclear spectroscopy experim ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

First nuclear spectroscopy experiments at low energy branch of RAON

Thursday, 25 January 2024 14:05 (30 minutes)

Presenter: KIM, Yung Hee (CENS, IBS)

Session Classification: Session 3: In search of origins of elements

Experiments with low-energy RI b ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Experiments with low-energy RI beams at CRIB - history, present and future

Thursday, 25 January 2024 14:35 (30 minutes)

Presenter: YAMAGUCHI, Hidetoshi (CNS, the University of Tokyo) **Session Classification:** Session 3: In search of origins of elements

CENS n*-explorer project to study...

Contribution ID: 13

Type: not specified

CENS n*-explorer project to study the r-process

Thursday, 25 January 2024 15:05 (30 minutes)

Presenter: AHN, Sunghoon (Tony) (CENS, IBS)

Session Classification: Session 3: In search of origins of elements

Harvesting nuclear properties: Bri...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Harvesting nuclear properties: Bridging discoveries with astrophysics

Thursday, 25 January 2024 15:35 (30 minutes)

Presenter: NISHIMURA, Shunji (RIKEN Nishina Center)

Session Classification: Session 3: In search of origins of elements

Collaboration idea using the LAM ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

Collaboration idea using the LAMPS detector elements

Friday, 26 January 2024 10:30 (30 minutes)

Presenter: HONG, Byungsik (Korea University)

SAMURAI experiments to explore ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

SAMURAI experiments to explore beyond the neutron drip-ine

Friday, 26 January 2024 10:00 (30 minutes)

Presenter: UESAKA, Tomohiro (RIKEN Nishina Center)

Nuclear theory at CENS

Contribution ID: 17

Type: not specified

Nuclear theory at CENS

Friday, 26 January 2024 11:20 (30 minutes)

Presenter: KIM, Youngman (CENS, IBS)

Theoretical studies at RIBF

Contribution ID: 18

Type: not specified

Theoretical studies at RIBF

Friday, 26 January 2024 11:50 (30 minutes)

Presenter: KIMURA, Masaaki (RIKEN Nishina Center)

Current status of preparation for ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

Current status of preparation for gamma-ray spectroscopy in Korea

Friday, 26 January 2024 14:50 (30 minutes)

Presenter: Dr MOON, Byul (Center for Exotic Nuclear Studies, Institute for Basic Science)Session Classification: Nuclear structure far from the stability line

Laser spectroscopy for the study of ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

Laser spectroscopy for the study of exotic nuclei at RAON

Friday, 26 January 2024 13:50 (30 minutes)

Presenter: PARK, Sung Jong (IRIS, IBS)

Atomic precision spectroscopy for ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

Atomic precision spectroscopy for the RI beams at RIKEN RIBF

Friday, 26 January 2024 14:20 (30 minutes)

Presenter: TAKAMINE, Aiko (RNC)

Towards next-generation in-beam ...

Contribution ID: 22

Type: not specified

Towards next-generation in-beam gamma-ray spectroscopy at the RIBF with HYPATIA

Friday, 26 January 2024 15:20 (30 minutes)

Presenter: DOORNENBAL, Pieter (RIKEN)

Knockout reaction studies involvi...

Contribution ID: 23

Type: not specified

Knockout reaction studies involving CENS members at RIKEN

Friday, 26 January 2024 16:10 (30 minutes)

Presenter: Dr KIM, Sunji

Probing nuclear clustering using k ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

Probing nuclear clustering using knockout reactions

Friday, 26 January 2024 16:40 (30 minutes)

Presenter: Dr KUBOTA, Yuki (RIKEN Nishina Center)

Closing address

Contribution ID: 25

Type: not specified

Closing address

Friday, 26 January 2024 17:10 (10 minutes)